Scheiden met Mediator

Een manier om de scheiding netjes en goed te regelen, met een beetje hulp

Vergelijk aanbieders

Wat doet een mediator?

Zoek je samen een manier om de echtscheiding netjes en goed te regelen zonder al die conflicten? Bij bemiddeling ga je samen met een bemiddelaar op zoek naar de beste oplossingen om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen en goede, duidelijke afspraken met elkaar te maken. Als jullie nog op goede voet met elkaar leven en het al eens zijn over wat er precies allemaal moet gebeuren én er zijn geen minderjarige kinderen, dan kan je tegenwoordig ook zonder advocaat scheiden. Wij geven je graag het advies.

Bemiddeling is een vorm van conflictoplossing door tussenkomst van een onafhankelijke derde partij, dit kan een advocaat zijn. Als beide partijen open staan voor bemiddeling, kunnen de gesprekken plaatsvinden. Bemiddeling door een advocaat kan toegepast worden bij familiezaken of echtscheidingen.

Wanneer een advocaat bemiddelt bij een scheiding, betekent dit dat hij of zij de advocaat van beide partijen is. Man en vrouw hebben dus geen aparte advocaat, maar er is één advocaat die de belangen van beide partijen behartigt. Zo staan de echtgenoten die willen scheiden niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. De advocaat begeleidt als bemiddelaar het proces van overleggen en onderhandelen. Als er overeenstemming is bereikt, wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Deze overeenkomst wordt vervolgens door beide partijen vrijwillig ondertekend.

Wat zijn de voordelen van een mediator?

Omdat er bij bemiddeling van de scheiding gekeken wordt naar het positieve, het er samen uit willen komen, loopt het proces soepeler dan wanneer je het tegenover elkaar uitvecht voor de rechter.

  • Een mediator is neutraal en onpartijdig
  • Geen verliezers: het doel is om in vertrouwen gezamenlijk tot afspraken te komen waar jullie beiden achter staan.
  • Maatwerk: omdat je in dialoog staat met elkaar en zo goed mogelijk aan elkaars wensen wilt voldoen op alle vlakken (juridisch, praktisch, financieel)
  • Win-winsituatie: jullie zullen ook na de scheiding met elkaar te maken krijgen, zeker als er kinderen zijn. Als jullie door een deur kunnen, is dit alleen maar een win-winsituatie
  • Minder stressvol omdat het op een vredigere manier gaat
  • De basis voor de toekomst is al beter voor de kinderen omdat het vriendelijker gaat
  • Goedkoper en sneller: een mediator is goedkoper en sneller dan via een advocaat omdat je samen in gesprek bent en niet de communicatie via de advoca(a)t(en) loopt.

Als je niet meer door een deur kan samen, veel ruzie maakt bij het scheiden, dan ben je beiden niet meer in staat om goed te overleggen. Een bemiddelaar, ook wel mediator genoemd, helpt daar bij. Je moet alleen de drempel over dit proces in te gaan.

Scheidingsprofs

Scheidingsprofs heeft jarenlange ervaring in scheidingsbemiddeling. Daarbij gaan ze onafhankelijk te werk en kiezen ze nooit de kant voor één van de partners. Het belang van de kinderen staat bij hen altijd voorop.

Settlement

Een scheiding gaat gepaard met een moeilijke periode. Uw hoofd staat er niet naar om de praktische zaken van een scheiding te moeten regelen. Gelukkig staat u er niet alleen voor; Settlement staat voor u klaar.

De Scheidingsadviseurs

Op deze site kunt u een opmaat pakket voor uw scheiding kiezen. Om het makkelijk te maken hebben wij al 3 standaard pakketten samen gesteld maar u kunt ook volledig opmaat een pakket samenstellen.

“Bemiddeling is goedkoper, omdat beide partijen gebruik maken van dezelfde advocaat”

Waarom bemiddeling?

Bemiddeling door een advocaat kent verschillende voordelen. Zo heeft een advocaat geheimhoudingsplicht, waardoor de gesprekken in vertrouwen plaatsvinden. Daarnaast zijn advocaten experts in conflictmanagement, en hebben ze ook de kennis om alternatieven, zoals slaagkansen in de rechtbank, in te schatten. Ook is bemiddeling goedkoper, omdat beide partijen de kosten kunnen delen en geen aparte advocaat hoeven te betalen.

maurice

Maurice Wijmans
Gecertificeerd scheidingsbemiddelaar

 

Welke keuze

Op zoek naar een expert die bij uw situatie past?

Simpel en gemakkelijk scheiden

Het klink allemaal eenvoudig, maar de juiste oplossing zoeken voor uw situatie is lastiger dan u denkt. Wij helpen u hier graag bij. Samen met ons zoeken wij de perfecte match, zodat u goed geholpen wordt.
Bekijk hier alle opties