Scheiding met echtscheidingsadvocaat

Soms is normaal contact niet meer mogelijk. Dan is een echtscheidingsadvocaat een goede optie.

 

Vergelijk aanbieders

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

Een huwelijk kan in Nederland alleen ontbonden worden door een rechter. Alleen dan is er sprake van een officiële echtscheiding. Voor de ontbinding is een echtscheidingsconvenant nodig (eventueel met een ouderschapsplan eraan toegevoegd als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn). Alleen een advocaat kan het echtscheidingsconvenant indienen bij de rechtbank. Hij/zij is namelijk bevoegd te communiceren met de rechtbank en je te vertegenwoordigen tijdens zittingen. Dat mag je namelijk niet zelf doen.

Wat zijn de voordelen van een echtscheidingsadvocaat?

Er zitten een aantal voordelen aan een echtscheidingsadvocaat. Een echtscheidingsadvocaat is een familierechtadvocaat die zich gespecialiseerd heeft in echtscheidingen. Hij/zij heeft dus heel veel ervaring en dus kennis aangaande echtscheidingen.  Een echtscheidingsadvocaat weet precies welke zaken allemaal geregeld moeten worden als het gaat om een echtscheiding. Hij/zij houdt niet alleen rekening met zaken als de woningen, financiën en inboedel, maar de regeling voor de kinderen en eventuele alimentatie.

Judex

Of u nu een advocaat in uw regio zoekt of dat u aan de hand van de vele juridische artikelen, praktijkvoorbeelden en tips wilt weten wat uw rechten en plichten zijn, bij Judex.nl bent u aan het juiste adres.

Rechtsinfo

Met een netwerk van 4000 advocaten en een uitgebreide artikelen database, biedt rechtsinfo.nl hulp bij alle juridische vraagstukken waar je in het dagelijkse leven tegenaan kunt lopen.

Welke keuze

Op zoek naar een expert die bij uw situatie past?

Simpel en gemakkelijk scheiden

Het klink allemaal eenvoudig, maar de juiste oplossing zoeken voor uw situatie is lastiger dan u denkt. Wij helpen u hier graag bij. Samen met ons zoeken wij de perfecte match, zodat u goed geholpen wordt.
Bekijk hier alle opties