Over hulp-echtscheiding.nl

wij geven je graag het duwtje in de juiste richting met al ons advies en informatie!

Veel gestelde vragen over scheiden

Een echtscheiding is niet leuk. Dat is een understatement. Het is een emotionele gebeurtenis die er flink inhakt bij beide partijen. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Tijdens een echtscheiding komt er veel op je af. Je moet aan zoveel dingen denken en regelen, zowel praktisch als juridisch en financieel. Je weet in eerste instantie niet waar je moet beginnen om alles op een rijtje te krijgen en de scheiding in gang te zetten.

Op deze website

Op deze website vind je allemaal informatie over wat je moet doen en regelen tijdens scheiding. We geven zo veel mogelijk tips en adviezen over alle aspecten rondom een echtscheiding. Belangrijk is dat er duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden en dat de communicatie op gang kan blijven. Niets is zo vervelend als een vechtscheiding. Met de informatie op onze site willen we helpen de scheiding in goede banen te leiden. Praktisch gezien zal er straks een hele nieuwe woonsituatie ontstaan. Er moet gekeken worden naar de woningen, naar de spullen en de verdeling ervan, alle bankzaken, verzekeringen, enzovoort. Met een handige scheidingschecklist en een stappenplan helpen we je niets te vergeten. Zo vindt je op deze site uitleg over hoe een echtscheidingsprocedure in elkaar steekt, hoe deze straks afgewikkeld zal moeten worden en hoe de afspraken vastgelegd worden. Daarnaast geven we informatie over echtscheidingsbemiddeling met een mediator, scheiden zonder advocaat of over online scheiden.

Daarnaast helpen we je hoe je het nieuws over de scheiding aan de kinderen kunt brengen en hoe je de kinderen kunt helpen met de scheiding om te gaan en wat voor gevolgen dit heeft voor hun nieuwe leven. Kinderen zijn altijd de dupe bij een scheiding, dus het is belangrijk om hier alle aandacht aan te geven.
Kortom: wij geven je graag het duwtje in de juiste richting met al ons advies en informatie!

situaties

Verschillende situaties, verschillende opties