Hoe kan je zo snel mogelijk scheiden?

Hoe vlotter het rond is, hoe eerder je je nieuwe leven kunt inrichten en ook de scheiding psychisch kunt verwerken en het een plekje geven.
Veel gestelde vragen over scheiden

Als eenmaal het besluit is gevallen dat jullie definitief uit elkaar gaan en willen gaan scheiden dan wil je ook niets liever dan zo snel mogelijk scheiden. Hoe vlotter het rond is, hoe eerder je je nieuwe leven kunt inrichten en ook de scheiding psychisch kunt verwerken en het een plekje geven. Maar hoe regel je dat? Hoe kan je er voor zorgen dat jullie zo snel mogelijk uit elkaar zijn en de hele scheiding rond hebben?

 

Flitsscheiding bestaat niet meer

Zes jaar geleden bestond de flitsscheiding nog. Je kon toen bij de gemeente je huwelijk om laten zetten naar geregistreerd partnerschap, mits er geen minder jarige kinderen waren. Vervolgens kon je direct het geregistreerd partnerschap laten beëindigen bij de burgerlijke stand. Je hoefde dus niet via de rechtbank te scheiden. In ongeveer een week kon je dan van elkaar gescheiden zijn. Een groot nadeel van een flitsscheiding was dat het niet in het buitenland werd erkend. Dus als je daar opnieuw wilde trouwen of een kind wilde erkennen, lukte dat niet. Sinds 1 maart 2009 is het niet meer mogelijk een flitsscheiding aan te vragen.

 

Communicatie is key

Als er geen goede communicatie is tussen jou en je ex, dan resulteert dat direct in een vertraging van het scheidingsproces. Als jullie proberen zo goed mogelijk open en eerlijk met elkaar over de zaken te praten, houdt dit het tempo erin. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om onder begeleiding van een mediator tot goede afspraken te komen. Het grote voordeel hiervan is dat jullie samen naar oplossingen zoeken, want je loopt gegarandeerd tegen dingen aan waar jullie het niet eens over zijn of totaal iets anders voor ogen hebben.

 

Gezamenlijk optrekken

Als beiden partijen dus gezamenlijk optrekken en voornemens zijn alles zo snel mogelijk af te wikkelen, kan je snel scheiden. Hoe sneller jullie samen de afspraken op papier hebben, des te sneller kan de advocaat het echtscheidingsconvenant indienen bij de rechtbank. Hiermee kan de scheiding vaak al binnen een maand officieel zijn.

 

Online scheiden

Tegenwoord is online scheiden een hele populaire manier van snel scheiden. Het grootste gedeelte regel je samen vooraf. Je maakt samen al zoveel mogelijk afspraken, het liefst alles en stelt dit op papier. Via een website van een advocatenkantoor die online scheiden aanbiedt, dien je alles in samen met al jullie gegevens. De advocaat checkt alles nog en soms vindt er nog een afspraak plaats. Daarna wordt de echtscheiding officieel aangevraagd bij de rechter. Binnen ongeveer drie tot vijf weken kan je dan gescheiden zijn.

confused-man

Komt je er niet uit?

Of heb je direct hulp nodig?

Laat je gegevens via het formulier achter, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Vul hier je gegevens in

Wij helpen je zo snel mogelijk! 

Form Footer (Naam_Achternaam_Email_Text)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.