Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?

Vertellen aan de kinderen dat je gaat scheiden, is een van de moeilijkste dingen die je ooit in je leven moet doen.

 

Veel gestelde vragen over scheiden

Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?

Vertellen aan de kinderen dat je gaat scheiden, is een van de moeilijkste dingen die je ooit in je leven moet doen. Zeker als het om jonge kinderen gaat, die misschien nog niet alles begrijpen. Het allerbelangrijkste is dat ze heel goed duidelijk wordt gemaakt dat jullie altijd hun ouders blijven en dat jullie als papa en mama altijd voor ze blijven zorgen. Alleen zal het vanaf nu op een andere manier gaan. We geven je een paar tips hoe je de boodschap kunt vertellen:

 

Vertel het samen

Hierdoor laat je duidelijk merken dat je nog steeds samen papa en mama bent en samen dingen kunt doen voor de kinderen.

 

Kies een geschikt moment

Het moet een plek zijn waar de kinderen zich prettig en op hun gemak voelen. En na het moment moet je niets meer hoeven; geen school, sport of andere afspraken. Het gesprek draait om de kinderen, dus daar moet je allebei uitgebreid te tijd voor nemen.

 

Wat vertel je

Je vertelt dat jullie gaan scheiden. Leg uit dat dit iets van grote mensen is en dat de kinderen er absoluut niet schuldig aan zijn. Benadruk dat jullie allebei heel veel van ze houden en dat ze nooit hoeven te kiezen tussen papa of mama. Probeer ze kort uit te leggen wat de gevolgen voor de korte termijn zullen zijn, zoals waar ze gaan wonen, hoe vaak ze de andere ouder zien en of ze gewoon op dezelfde school/sport kunnen blijven. Geef ze de ruimte te reageren en vragen te stellen en heel belangrijk: hun emoties te tonen. Ze mogen heel verdrietig zijn of heel boos. Blijf zelf altijd rustig en zorg dat je ze steunt.

confused-man

Komt je er niet uit?

Of heb je direct hulp nodig?

Laat je gegevens via het formulier achter, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Vul hier je gegevens in

Wij helpen je zo snel mogelijk! 

Form Footer (Naam_Achternaam_Email_Text)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.