Hoe werkt een online scheiding?

Tegenwoordig kun je ook online scheiden. De trend van een online echtscheiding wordt de laatste jaren steeds populairder.

Veel gestelde vragen over scheiden

Hoe werkt een online scheiding?

Tegenwoordig kun je ook online scheiden. De trend van een online echtscheiding wordt de laatste jaren steeds populairder. Ook scheiden gaat met de tijd mee. Echtparen willen snel en goedkoop scheiden. Op een eenvoudige manier kan je een echtscheiding online regelen in een paar stappen voor meestal een vast bedrag. Een echtscheiding online regelen is dan zo gebeurd. De enige voorwaarde is wel dat het een echtscheiding is op gemeenschappelijk verzoek.

Een online echtscheiding aanvragen gaat via de website van een advocatenkantoor en wordt door hen dan snel en eenvoudig afgewikkeld, inclusief het indienen van de stukken bij de rechtbank. Wij geven je graag meer informatie over hoe je snel kunt scheiden door je scheiding zelf online te regelen en wat daar allemaal bij kunt kijken. Zo is het mogelijk door het geheel online te regelen, bij sommigen kan je ook kiezen voor een optie inclusief een bespreking, met of zonder convenant en ouderschapsplan

 

Waar moet je op letten?

Een online scheiding gaat snel en gemakkelijk. Mits je het samen zo wilt regelen en je in overleg overeenstemming hebt over wat er geregeld moet worden. Denk hierbij aan het huis, de bezittingen, de kinderen, alimentatie enzovoort. Je bereidt dit dus samen al van te voren goed voor en legt dit ook alvast vast in een document. Op internet zijn talloze websites te vinden waar je online je scheiding kunt regelen. Je hoeft slechts op ‘online echtscheiding’ te googelen en je vindt tientallen, zo niet, honderden zoek resultaten met online scheidingssites. Deze websites zijn meestal initiatieven van advocatenkantoren. Belangrijk is wel dat je dit van te voren even checkt. Deze websites bieden vaak all-in pakketten aan voor een vast bedrag. Zo’n pakket is dan meestal inclusief:

 • Een stappenplan (om te zorgen dat jullie niets over het hoofd zien)
 • Een concept convenant die je samen kunt invullen
 • Een concept voor een ouderschapsplan (bij sprake van minder jarige kinderen)
 • Uitleg over de procedure bij de rechtbank
 • Akte van berusting
 • Inschrijving bij de burgerlijke stand
 • Expertise van een familierechtenadvocaat

 

Doe een aanvraag

Via de websites kan in de meeste gevallen vooraf een aanvraagformulier voor de scheiding ingevuld worden. Je moet daar onder andere de volgende gegevens invullen:

 • persoonsgegevens van jullie beiden
 • van wat voor woning er sprake is (huur, koop, wat jullie willen wat hiermee gebeurt)
 • verdeling van de boedel (zijn jullie getrouwd op huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen)
 • wat voor scheiding je wilt aanvragen. Je kunt vaak kiezen uit een scheiding met of zonder convenant en met of zonder ouderschapsplan (verplicht bij minderjarige kinderen)
 • soms kan je kiezen of je er nog een bespreking wenst met de advocaat die jullie scheiding in behandeling neemt

 

De aanvraag wordt verzonden naar het betreffende advocatenkantoor en jullie scheiding wordt in behandeling genomen en gecontroleerd of alles correct is ingevuld. Zij stellen de documenten op die ingediend worden bij de rechtbank om de scheiding officieel aan te vragen. Gemiddeld zijn jullie dan na een week of 3 tot 5 helemaal officieel gescheiden en ontvang je hier ook de stukken van. Je kunt dus alles in een keer vanuit huis regelen. Snel, goedkoop en makkelijk.

confused-man

Komt je er niet uit?

Of heb je direct hulp nodig?

Laat je gegevens via het formulier achter, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Vul hier je gegevens in

Wij helpen je zo snel mogelijk! 

Form Footer (Naam_Achternaam_Email_Text)

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.